Zdravstveno plivanje

Zdravstveno plivanje predstavlja plivanje iz odrđenih zdravstvenih razloga(kifoza, skolioza, ravna stopala, bolesti koštano – zglobnog sistema itd…). Plivački sport se zbog svojih višestrukih prednosti preporučuje deci, mladima kao I svim uzrastima. Ukoliko je Vaše dete zainteresovano da se bavi nekim sportom, ali još uvek nije odlučilo koji bi to sport mogao da bude, plivanje može biti jako dobra osnova i odskočna daska za dalje bavljenje sportom u životu jer je plivanje samo po sebi bazičan sport.

 

Srpski plivački klub je na nekoliko lokacija u Beogradu pružio mogućnost velikom broju dece da se upoznaju sa lepotama i prednostima plivačkog sporta. Pre svega plivanje kao sportska disciplina omogućava deci da pravilno rastu i razvijaju se u spretne i okretne ljude. Deca koja redovno dolaze na plivačke časove i treninge imaju znatno jaču muskulaturu i spremnija su za izazove koje život pred njih stavlja.

 

Plivanje je sport koji u sebi sadrži veliki broj vrlo interesanstnih vežbi koje uključuju mišiće celog tela, a budući da iste treba da izvode deca, date vežbe su im predstavljene kao vid igre i zabave tj. Prilagođene su njihovom uzrastu. Samim tim deca plivanje ne posmatraju kao sport već kao zanimljuvu vrstu igre u kojoj učestvuju sa vršnjacima.

 

Savladavajući vodenu sredinu, deca se ujedno osobađaju i mentalnih blokada, što znači da plivanje u velikoj meri doprinosti i njihovom mentalnom i psihološkom razvoju. Plivanje se može posmatrati i kao niz motoričkih vežbi koje je neophodno da dete reši kako bi se dobila skladna celina. Na ovaj način poboljšavaju se sposobnosti deteta i ističu pozitivne strane njegove ličnosti.

 

Ako se pogleda sa zdravstvenog aspekta(zdravstveno plivanje) , plivanje daje veliki doprinos zdravlju deteta kao najzdraviji sport u kome učestvuju mišiči i koštano-zglobni sistem celog tela. Plivanje služi za otklanjanje postojećih i sprečavanje pojave mnogih deformiteta. Budući veoma veliki broj dece danas ima problema sa koštano-zglobnim sistemom, krivom kičmom i gojaznošću, važno je istaći da plivanje pomaže da se eliminišu ovi zdravstveni probleme, da decabudu zdravija i sposobnija.

 

zdravstveno plivanje
zdravstveno plivanje

Tag: zdravstveno plivanje

 

Zakažite besplatno testiranje :

Tel: 063/204-700

Povezana tema, obuka plivanja za decu.