Sportsko plivanje

 

Plivanje  kao bazičan sport na najbolji mogući nacin utiče na fizički i psihički razvoj dece.

Zbog velikog broja raznovrsnih pokreta koji se u plivanju  često ponavljaju deca brze razvijaju sinapse i ostvaruju bolji motorički i fizički razvoj od dece koja se ne bave plivanjem.

Iako se plivanje svrstava u individualne sportove zbog treniranja u grupama deca bitno popravljaju i socijalni razvoj. Svaka plivačka vezba da bi se pravilno izvela zahteva koncentraciju, pa je to još jedna od korisnih vestina koju dete stiče i razvija trenirajući plivanje a koja im mnogo koristi tokom školovanja i života uopšte.

Uspošno izvedene vežbe su veliki potstreh za decu i pozitivno utiču na samopouzdanje. Svaka uspešno savladana vezba je motivacioni faktor da se dete dalje “bori” da savladava životne prepreke.

Profesionalni treneri, “Srpskog plivačkog kluba”  koji  obavljaju svoj posao stručno i u skladu sa pedagoškim načelima, vode računa o disciplini i redu na treninzima što u velikoj meri utiče na vaspitanje svakog deteta.

Plivanje  pozitivno utiše i na jačanje upornosti kod dece, jer ih uči velikom broju ponavljanja i pokušaja do uspešne realizacije vezbe, tako da izgovor za neuspeh paraktično ne postoji.

Moto našeg sportskog kolektiva  je da učeći i vežbajući napredujemo u svakom smislu tj. 10 posto talenat a 90 posto rad.

Timski rad u individualnom sportu uveriće Vas da je plivački sport pravi izbor jer je svaki izazov uz društvo lakše i lepše savladiv.

Dodjite da plivamo zajedno, tj. plivajte sa šampionima.

Plivanje  je sportska disciplina koja na jednom mestu objedinjuje brojne motoričke veštine i sposobnosti poput koordinacije tela, gracioznosti, spretnosti, snage i fleksibilnosti, sa raznim veštinama, koje zajedno stvaraju savršen spoj umeća i izdržljivosti pojedincau vodenoj sredini.

Bavljenje plivanjem ima za cilj tačno određeno izvođenje vežbi i kretanje u vodenoj sredini.

sportsko plivanje

Sportsko plivanje kao disciplina  jednako je zastupljeno kod dečaka i devojčica, različitih generacija.

Fascinantna mogućnost prkošenja gravitaciji i savladavanja sopstvenih mogućnost izdvajaju sportsko plivanje od drugih disciplina i čine vrhunskim izazovom za sportiste. Snaga koju plivači ima u rukama i nogama, omogućava im da nosi težinu vlastitog tela i pomera grance svojih sposobnosti u vodenoj sredini.

Plivanje je preporučljivo deci od najranijeg uzrasta(minimalni uzrast za obuku plivanja je 3.5 godine). Sportsko plivanje blagotvorno delovanje na muskulaturu tela, pravilno držanje, kao i izgradnju karaktera i osećaja samokontrole kod dece, svrstava je među sportove koji jednako odgovaraju mirnijoj i živahnijoj deci. Prvu podstiče na delovanje i uliva im osećaj samopouzdanja, a drugu uči disciplini, koja im je često preko potrebna.

Vežbe i plivački pokreti doprinose tome da se kod dece smanjuje mogućnost pojave ravnih tabana, deformiteta kičme(kifoza i skolioza) i drugih učestalih problema sa kojima se mališani susreću prilikom rasta.

Zahvaljujući brojnim prednostima sportsko plivanje predstavlja dobru osnovu za druge sportove, jer podjednako razvija um i telo pojedinca. Pravilan psihički i fizički razvoj dece preduslov je za postizanje visokih razultata ne samo u sportu već i u životu uopšte.

 

Zakažite besplatno testiranje : 063 204-700

 

Povezano tema, klik ovde.