Škole plivanja u Beogradu

Škole plivanja u Beogradu

Škola plivaja Tašmajdan  Škola plivaja Vračar Škola plivanja Košutnjak Škola plivaja Novi Beograd Škola plivaja Zemun Pinki Škola plivaja Milan Gale Muškatirović(25. Maj) Škola plivaja Banjica 

Zakažite besplatno testiranje :

Tel: 063/204-700

Osnovne pretpostavke za funkcionisanje učenja plivanja su odgovarajući objekti. Ovo pođrazumeva:

1. Zimi – zatvoreni bazen dimenzija 16-25 m sa 8-12 m, dubine 60-90 cm (može i više), temperatura vode 26°C i više, čistoća vode po higijenskim standardima, sanitarni čvor (WC-i, tuševi), svlačionice, aparati za sušenje kose itd.

2. Leti – bazeni, otvoreni vodeni objekti, otvorene vodene površine optimalne temeperature vode, dubine i čistoće vode i dna itd.

Znamo da se može plivati svugde gde je voda dovoljno čista i dovoljno duboka, što pođrazumeva da se može plivati u bazenu, moru, reci, jezeru, većim barama, potocima, kanalima… Međutim, kada se radi o učenju plivanja, povećavaju se zahtevi u izboru mesta rada zbog bezbedonosnih faktora i da bi ta nova sredina učenicima postala bliskija. Najbolje uslove za učenje plivanja pružaju namenski bazeni — bazeni za neplivače. Prednosti namen-skih bazena su:

– dobra preglednost i kontrola učenika,

– sigurnost učenika,

– slobodan izbor mesta u bazenu prema dubini vode i sloboda realizacije svih aktivnosti,

– veća pažnja učenika usmerena isključivo na izvršavanje postavljenih zadataka.

Škole plivanja u Beogradu
Škole plivanja u Beogradu

U radu sa učenicima vrlo često smo usmereni da učenje plivanja obavljamo u prirodnim uslovima. Tada smo primorani da nastavu realizujemo u improvizovanim plivalištima, što povećava naše aktivnosti da u tim plivalištima obezbeđujemo uslove koji se, što je moguće manje razlikuju od uslova u namenskom bazenu. Nastavnik u tom slučaju mora da odabere adekvatno mesto za nastavu. Nastavu plivanja je najteže uspešno organizovati na reci pa se u tom smislu moraju obezbediti neophodni uslovi i to:

– voda mora da bude hemijski čista, bistra, plitka i optimalne temperature,

– mesto za nastavu mora biti iznad naseljenog mesta i ispod eventualnih brzaka. (Najpogodnije su sunčane reČne uvale ili rukavci, gde ru rečne struje minimalne).

prilaz u vodu treba da bude svakom lako pristupačan,

– rečno dno treba da je pogodno za normalno kretanje, blagog postepenog pada. Izbegavati dna sa podvodnim travama i drugim biljkama, gde je kamen klizav od rečnih algi, gde je mulj i bilo koji predmet koji može da naruši bezbednost učenika,

– odabrano mesto – plivalište, treba vidno obeležiti, a po mogućnosti i ograditi, obeležavanje ima za cilj da učenici i ostali korisnici plivališta znaju da je obeleženi prostor naša “učionica” u kojoj se ostvaruje nastavni proces.

Izbor mesta za učenje plivanja na jezeru ili moru vrši se na sličan način kao i na reci. Bitno je da odabrano mesto omogućava optimalne bezbedonosne uslove koji se odnose na: prilazak vodi, dubinu vode, konfiguraciju dna, fizičke i hemijske karakteristike vode (temperatura, da je bistra, čista i bez hemijskih primesa), veličinu plivališta, preglednost prostora za odlaganje odeće i obuće i igru, mogućnost obezbeđivanja hlada (prirodna ili veštačka hladovina) i si.

Na otvorenim vodenim površinama na kojima se organizuje učenje plivanja neophodno je sprovoditi mere bezbednosti koje se odnose na ljude (spasioci, spasilačka služba) i tehniku (čamci, daske i si.).

Škole plivanja u Beogradu:

 1. Škola plivaja Tašmajdan
 2. Škola plivaja Vračar
 3. Škola plivanja Košutnjak
 4. Škola plivaja Novi Beograd 11. April
 5. Škola plivaja Zemun Pinki
 6. Škola plivaja Milan Gale Muškatirović(25. Maj) Dorćol
 7. Škola plivaja Banjica
 8. Škole plivanja Borča, Škola plivanja Ovča, Krnjača, Kotež 
 9. Škola plivaja  Zvezdara,Kaluđerica, Mirjevo
 10. Škola plivaja Vidikovac, Cerak, Rakovica, Kanarevo Brdo, Miljakovac
 11. Škola plivaja Stari dif
 12. Škola plivaja Stari Grad
 13. Škola plivaja Voždovac
 14. Škola plivaja Palilula
 15. Škola plivaja Savski venac

Srpski plivački klub – Nacionalna škola plivanja, Beograd

 

 

Tag: Škole plivanja u Beogradu

Zakažite besplatno testiranje :

Tel: 063/204-700

Povezana tema, škola plivanja.