Školica plivanja

Školica plivanja

Vašem detetu je potrebno dodatne pažnje kada uči novu veštinu kao što je plivanje tj. školica plivanja. Kao roditelj, vaša prva misao je da decu upišete u školica plivanja gde vaše dete radi sa učiteljom plivanja ili trenerom. Možda će sve ovo biti interesantno i dopadljivo vašem detetu, a možda neće. To u značajnoj meri zavisi od vas, tj. kako pre dolaska na plivanje pripremite vaše dete.

U “Srpskom plivačkom klubu” verujemo da časovi plivanja u školici plivanja mogu biti veoma korisni pre svega zbog efekta ugledanja gde se kod polaznika već u samom startu razvija takmičarski  i timski duh. Grupe su sličnog nivoa znanja i koncipirane su u skladu sa programima koji realizujemo.

školica plivanja

Deca koja se plaše da uđu u vodu(školica plivanja) definitivno mogu imaju koristi od grupnih časova zbog navedenog efekta ugledanja. Oni prvi put polako ulaze u vodu, osećajući se nedovoljno sigurnim ali samopouzdanje raste sa svakim sledećim časom plivanja. Gledajući drugu decu koja su već savladala određene plivačke elemente, deca  vide da voda nije strašna, čak i kada ih neko prska ili dok trče u vodi sa trenerom plivanja, rone ili leže na leđima uz pomoć instruktora plivanja. Polaznici posmatraju šta na treningu mogu da izvedu njhovi vršnjaci, vremenom se oslobađaju straha (ukoliko su ga imali) gledajući i izvodeći u vodi plivačke elemente zajedno sa trenerom i ostalom decom.

Ako razmišljate o upisu vašeg deteta u naš plivački kolektiv, razmislite o svemu što plivački sport doprinosi u rastu , vaspitanju i zdravlju vašeg deteta. Školica plivanja za decu je prilagođena uzrastu dece, kroz igu i animaciju deca savladavaju osnovne plivačke elemente.

Imajte u vidu da je za savladavanjem plivačkih veština potrebno strpljenje i određen vremenski period u kontinuitetu. Voda je “nova” sredina za svakog mladog čoveka i kretanje u vodi nije isto što i kretanje u svakodnevnom životu tj. na suvom. Motoričke i psihološke veštine su urodjene ljudske osobine svakog deteta koje se u određenoj meri mogu poboljšati, pa sa tim u vezi kod nekog brže a kod nekog sporije ide proces učenja plivačkih stilova(tehnika plivanja).

 

Zakažite besplatno testiranje : 063 204-700

 

Povezano tema, klik ovde.