Trening plivanja

Svako treće dete u Beogradu i Srbiji pati od nekog oblika deformiteta kičmenog stuba . Direktan uzrok ovako loše situacije jeste višečasovno sedenje za komjuterom, ispred televizijskih ekrana kao i upotreba tableta, mobilnih telefona itd. Da bi se ovo sprečilo i zaustavilo neophodno je što više sportske aktivnosti(trening plivanja) kod mlade populacije kako bi im se ojačala muskulatura, a plivanje je upravo ta sportska disciplina koja kombinuje vežbe i pokrete koji utiču na razvoj i formiranje muskulature tela, čineći decu i ljude snažnijom, te se preporučuje kako dečacima tako i devojčicama.

Kao bazičan sport, plivanje je idealana opsnova za sve druge sportove, za koje se deca kasnije opredele. Plivanje predstavlja s jedne strane vid umetnosti, dok sa druge strane predstavlja koordinaciju pokreta savršeno uklopljenih u jednu celinu. Svesni toga, svakodnevno se povećava broj roditelja u Beogradu koji svoju decu upisuju na plivanje(trening plivanja).

 

Pored toga, što sprečava razne vrste deformiteta i lošeg držanja kod velikog broja dece, plivanje razvija i njihove mentalne sposobnosti procene i percepcije sveta, i ono što je veoma bitno za svakog pojedinca u kasnijem periodu odrastanja, disciplinu i upornost u svojim namerama. Za plivanje se kaže da je najzdraviji sport.

Sportsko plivanje(trening plivanja) je zbog svojih vežbi veoma kompleksna disciplina,u kojoj svi mišići tela pružaju svoj maksimum. Zbog navedenog smo se potrudili, da u veoma prijatnoj i opuštenoj atmosferi, uz stručan trenerski tim, deci Beograda posvetimo svu potrebnu pažnju .

U želji da što veći broj dece i svih generacija trenira ovaj sport, „Srpski plivački klub“ je na nekoliko lokacija u Beogradu pružio svim zainteresovanima mogućnost da se u savršenim uslovima bave plivanjem i na taj način razvijaju svoje telo i um . Naši instruktori i treneri obučeni su za rad sa decom svih uzrasta, kao i odraslim osobama koje žele da oprobaju svoje već prethodno naučene veštine, ali i da steknu nove sposobnosti bavljenjem plivanjem.