Kako da odvojite dete od mobilnog telefona?

Kako da odvojite dete od mobilnog telefona?

Bacite ga u vodu.

Ne telefon.

Dete.


 

Mada i telefon ne bi bio loš izbor.

U vodi dete ne može da bude on-line.

Mora da sluša naše trenere.

U „Nacionalnoj školi plivanja – Srpskog plivačkog kluba“ dete pliva u analognim, ne digitalnim vodama. To plivanje okrepljuje njegovo telo i duh, što se za onlajnovanje nikako ne može reći.

Fizički rad koje dete ostvaruje u bazenu sa našim trenerima ga neće toliko izmoriti da će odjednom zaboraviti svoj cenjeni i ljubljeni mobilni telefon, nemojmo se zavaravati, ali će redovni treninzi poremetiti redosled prioriteta kod vašeg deteta.

Mesto po mesto, korak po korak, mobilni telefon će biti uzdrman na tronu i vaše dete će polako shvatati da su promene koje nastaju u njegovom telu, fizičkoj kondiciji i, nikakako ne zaboravimo, izgledu puno bitnije od permanetnog “gubljenja u tom beznadežnom ekranu“, što bi rekao pesnik Leonard Koen.

Kako da odvojite dete od mobilnog telefona?
Kako da odvojite dete od mobilnog telefona?

Bili ste tinejdžeri, sećate se samo koliko vam je značio svaki kompliment u tom periodu. Kad leđa počnu da se šire, šire se i osmesi oko vas. Mišići se istežu, kičma ispravlja i sa ispravljanjem kičme u(i)spravlja se i stav vašeg deteta.

Vaše dete će hodati pravo, ponosno, gledati ispred i oko sebe a ne u ekran koji mu krade pažnju i budućnost.

Vašem detetu treba da date šansu, stvorite priliku i omogućite mu da pripada kolektivu koji će ga ohrabrivati, “gurati” ga napred, kuražiti i pomoći mu da savlada strah od vode, da svakog dana bude bolji i da se oseća zadovoljno i srećno nakon svakog treninga u našoj školi plivanja.

Nemojte potcenjivati uticaj mobilnog telefona na psiho-fizički razvoj vašeg deteta, ali nemojte niti potcenjivati niti zanemarivati uticaj koji bavljenje sportom može imati na vaše potomke.

Neka ima mobilni telefon, ali neka ima i pravu kičmu, sportsko telo, čist i bistar pogled koji samo sportski tipovi imaju.

Jedno ne isključuje drugo.

2000.00 dinara mesečno nije puno za takvu sliku vašeg deteta, zar ne? Dovedite dete na časove plivanja, nemate šta da izgubite.

 

 

TAG: Kako da odvojite dete od mobilnog telefona?