Plivanje za devojčice

 

Sportska plivanje u ženskoj konkurenciji objedinjuje vežbe koje u prvi plan ističu gracioznost, perfekciju pokreta, snagu, izdržljivost i samodisciplinu svake plivačice. Sportska plivačka takmičenja za žene sastavljena su od 4 zvanično pruznata plivačka stila dok u svakom stilu imamo određene i jasno definisane discipline sportskog plivanja.

Plivanje za devojčice se takmičenjima odvija sledećim plivačkim stilovima:

  • kraul plivanje
  • leđno plivanje
  • delfin plivanje
  • prsno plivanje

Vežbe na treningu sadrže kombinacije i elemente koji su sastavljeni u savršenu plivački celinu. Fleksibilnost, dobar ritam, ujednačen tempo, sampopouzdanje i kontrola potrebni su kako bi takmičarka uspešno izvodila stilove i discipline sportskog plivanja.

Vežbe  se izvode lagano i kontinuirano u void uz budni nadzor plivačkih trenera “Srpskog plivalkog kluba” . Posmatrajući plivačke vežbe stičemo utisak jedne elegantne kompozicije, koja je izvedena sa velikom preciznošću i unapred dobro osmišljenim pokretima.

Plivanje za devojčice koje izvode vezbe ima za cilj da pokažu svoju fleksibilnost, umeće, gracioznost i sposobnost koordinacije celog tela.

Vežbanje plivanja se sastoje od kontinuiranih pokreta usled kojih plivačice stiču neophodne veštine u void . Kombinacija različitih pokreta kod plivanja za devojčice čine različite vežbe koje ukazuju na to da je moguće preći granice svojih veština.

 

plivanje za devojčice