Plivanje za dečake

Sportsko plivanje kao sportska disciplina, je na osnovu svojih osobina konvencionalni sport predviđen za žene i muškarce. Na plivačkim takmičenjima u kategorijama za muškarce izvodi se četiri zvanično priznata stila sportskog plivanja.

 

Plivanje za dečake podrazumeva  discipline(stilove) kao što su:

  • -kraul plivanje
  • -leđno plivanje
  • -prsno plivanje
  • -delfin plivanje

 

Plivači stiču prvenstveno snagu, fleksibilnost, gracioznost i dobru ravnotežu. Svaka pojedinačno izvedena vežba na treningu sastoji se od niza pokreta poput koji stvaraju zanimljivu kompoziciju I čine plivački stil. Cilj izvođenja vežbi na treningu je da plivač sklopi sve plivačke elemente u zvanično priznati stil sportskog plivanja.

Vežbe  se izvode lagano i kontinuirano u vodi. Posmatrajući plivačke vežbe stičemo utisak jedne elegantne kompozicije, koja je izvedena sa velikom preciznošću i unapred dobro osmišljenim pokretima.

Plivanje za dečake koji izvodi vežbe se očekuje da pokaže svoju fleksibilnost, umeće, gracioznost i sposobnost koordinacije celog tela.

Vežbanje za dešeke se sastoje od kontinuiranih pokreta usled kojih plivači stiču neophodne veštine u vodi . Kombinacija različitih pokreta kod plivanja za dečake čine različite vežbe koje ukazuju na to da je moguće preći granice svojih veština.

 

plivanje za dečake